Wat is de SCHIPaanpak?

724105145_Schipaanpakkopie.png.e7d44fb63140e619465c4b92395831e5.png

SCHIPaanpak

Dé methode bij echtscheiding en relatieproblemen!                                                    

Gun jezelf, je ex-partner en je kinderen een gelukkige toekomst waarin de impact van de echtscheiding geen nadelige invloed heeft op het leven van alledag.


Relatieproblemen.
                    

Verkeert jouw relatie in slecht weer? Weet je niet hoe hier uit te komen? De communicatie krijg je niet meer goed op gang? Is het vormen van een samengesteld gezin ingewikkelder dan gedacht en ben je elkaar onderweg kwijt geraakt?  Zijn de kinderen groot genoeg om hun eigen weg te gaan en wil je opnieuw verbinden met je partner? Dan wordt het tijd om dieper te gaan. De SCHIPaanpak helpt stellen die gemotiveerd zijn om samen te onderzoeken waar het binnen hun relatie is ‘gaan schuiven’. Onuitgesproken en onverwerkte zaken worden gedeeld. Als SCHIP behandelaar creëer ik een veilige context waarbinnen kwetsbare, schaamtevolle en lastige onderwerpen aandacht krijgen. Samen leer je te luisteren naar de kwetsuren die je elkaar, onbedoeld maar toch, hebt aangedaan. Daarbij gaan jullie opnieuw met elkaar verbinden. Je leert je eigen en elkaars behoeften kennen en hierover praten.

De SCHIPaanpak wordt altijd door de partners samen uitgevoerd.

 

Echtscheiding.

Is het al te laat? Heb je besloten te gaan scheiden? Veertig procent van de huwelijken loopt uit op een scheiding. Relaties die zich jarenlang opgebouwd hebben komen met een klap tot stilstand.  Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat is rouw. Je hebt tijd en energie nodig om je relatie af te hechten en het gaat ook niet vanzelf. Door het inzetten van de SCHIP behandeling worden jullie geholpen om als partners zo goed mogelijk uit elkaar te gaan, zodat je verder kan als ‘partners in ouderschap’. Je onderzoekt met je ex-partner waar het is gaan schuiven, geven erkenning voor de wederzijdse aangedane kwetsuren en herstellen het vertrouwen in elkaar. De verliezen die zich schuilhouden achter de conflicten worden zichtbaar. Waarna de stap van partners naar ex-partners en ‘partners in ouderschap’ kan plaatsvinden.

De SCHIPaanpak is een postrelationele therapie. Om de verstoorde relatie tussen ex-partners te herstellen. Indien de relatie verbroken is en er zijn kinderen bij betrokken, zul je als ex-partners voor altijd verbonden blijven aan elkaar. En als ‘partners in ouderschap’ moeten optrekken.

De kinderen worden geheel buiten de aanpak gehouden. De SCHIPaanpak is bedoeld om ingezet te worden als voorwaarde om afspraken over de kinderen te kunnen maken.